top of page

6 april 2023

14:00-16:00

Julianalaan 134, 2628 BL Delft, Nederland

Uitnodiging mini symposium tentoonstelling ‘100 jaar Mythe Maison d’Artiste’

Algemene uitnodiging voor geïnteresseerden in de reeks ‘100 Jaar Mythe Maison d’Artiste’
Delft 09.03.2023

Geachte architectuur vriend of collega,
U bent bekend met het ontwerp van het Maison d’Artiste, ontworpen door Theo van Doesburg en Cor van Eesteren voor een tentoonstelling in Parijs, dit jaar exact 100 jaar geleden.
Op donderdag 6 april ‘s middags tussen 14 en 16 uur wordt een minisymposium georganiseerd onder het jaarthema ‘100 Jaar Mythe Maison d’ Artiste’ in de Berlagezaal van de faculteit Bouwkunde TU Delft met als titel “De toekomst is aan de ingenieurs”, uitspraak van Cor van Eesteren (1923). Zaal is open vanaf 13 uur. Een vrije rondgang door de faculteit is mogelijk. Onder moderator prof. Thijs Asselbergs worden er lezingen gegeven door:
• em. Prof. Herman Hertzberger als hoogleraar architectuur en beschouwer;
• prof. Uta Pottgiesser, hoogleraar heritage & technology en voorzitter Docomomo
• em. Prof. Mick Eekhout, hoogleraar productontwikkeling, initiator en auteur boek.

U wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn en daarmee de reizende tentoonstelling ‘100 jaar Mythe Maison d’Artiste’ in het jaar 2023 te initiëren. Het symposium wordt in het Nederlands gehouden. Aan het eind is er de gelegenheid een glas te heffen.

Adres faculteit Bouwkunde is Julianalaan 134, 2628 BL Delft. Het aanrijdadres is Schoemakerstraat / Zuidplantsoen. U kunt zich aanmelden via deze link (let op, er is slechts beperkt plek beschikbaar): https://www.100jaarmaisondartiste.nl/Aanmelding-symposium-TU-Delft

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en later nog een parkeerplan waar er nog voor buitenstaanders op de TU Delft te parkeren is. U dient ruim de tijd te nemen om te parkeren. Boek ‘100 Jaar Mythe Maison d’Artiste’ is te koop bij boekhandel Waltman in de faculteit.

Met vriendelijke groet,

mede namens prof. Thijs Asselbergs
Em.prof.dr.ir. Mick Eekhout,
voorzitter Stichting Maison d’Artiste Prototype, Delft, m.eekhout@octatube.nl

bottom of page